Lotgenotencontact- en spelletjesmiddag

Kort verslag van de contactmiddag op 17 november 2018:

Deze middag konden we 61 leden welkom heten in de grote zaal van Restaurant Balk te Zuidhorn.

Zoals gewoonte getrouw begonnen we met koffie , thee en gebak waarna de voorzitter de bijeenkomst opende . Er was ruim gelegenheid om elkaar te ontmoeten en het wel en wee aan elkaar te vertellen. Na het eerste spel bingo konden we ons hart ophalen aan een cryptogram over vogels gemaakt door Dirk, dit viel erg in de smaak maar was ook behoorlijk moeilijk. Hierna speelden we nog een rondje bingo en konden de middag weer afsluiten met een heerlijke brood maaltijd waarna iedereen voldaan huiswaarts keerde.

Hein Holwerda

Kort verslag van de contactmiddag op 26 november 2016:

De ontvangst was met koffie, thee en gebak dat er weer goed in viel. Daarna weer even de contacten aanhalen en toen was er de Bingo. Tonny en Hein deden hun best om het iedereen naar de zin te maken, maar de leden vonden dat zij de nummers in de verkeerde volgorde lieten horen, maar dat schijnt zo bij het Bingospel te horen. Dirk die had ook een puzzel quiz gemaakt waarin men plaatsnamen moest raden, dit bleek nog niet erg eenvoudig te zijn want verschillende leden haalden hun smartphone er bij. Dit was echter niet de bedoeling omdat dan bijna alle antwoorden zijn te vinden en men niet met elkaar in gesprek gaat, want het is toch een spelletje. De gezellige middag werd weer afgesloten met een heerlijke broodmaaltijd waarna iedereen met een goed gevoel weer huiswaarts keerde.

Dirk Nieuwold bestuurslid


Verslag van de contactmiddag op 14 november 2015.

Zoals altijd begonnen we deze middag met koffie, thee en gebak. Net als in 2014 hadden we dhr. Ludema met zijn zelfgemaakte Oudhollandse spelletjes uitgenodigd. Na het welkomstwoord van onze voorzitter Lammert Waslander gaf dhr. Ludema een korte uitleg. Deze keer hadden we ongeveer 90 aanmeldingen waardoor het aantal spelletjes uitgebreid was naar 16. Bij de spelletjes waren punten te winnen.

Iedereen ging aan de slag om alle 16 spelletjes uit te voeren en zo veel mogelijk punten te verzamelen. Hierbij is het ook belangrijk dat mensen met elkaar in contact komen onder het genot van een drankje. De spelletjes namen nogal wat tijd in beslag zodat de Bingo op deze middag kwam te vervallen. Dit werd door aan aantal mensen als “zeer jammer” ervaren. Daarom hebben we als bestuur besloten om de volgende keer extra aandacht te besteden aan Bingo en contact onderling.

Halverwege de middag kregen we een bezoekje van Tessa Schaap, coördinator van de Nierstichting van Drenthe en Oost-Groningen. Zij maakte kennis met de bestuursleden omdat er meer samengewerkt zal worden met de Nierstichting.

Na het uitreiken van de prijzen kon men genieten van een uitgebreide maaltijd.

Geertje Akkerman, secretaris.