Verslag van bus / bootreisjes

Kort verslag van onze bootreis op 29 Juni 2019 van Zwolle naar Deventer

We vertrokken s’morgens al vroeg om 08.30 uur met de bus vanuit Haren naar Zwolle.
Er hadden zich voor deze reis ongeveer 92 mensen aangemeld, maar i.v.m. de voorspelde warmte waren er enkele afmeldingen.
Het weer was prima met vooruitzichten van meer dan 30 graden dus idiaal voor een bootreis.
Nadat we een goede reis hadden konden we in Zwolle aan boord gaan van een luxe salonboot van rederij Eljo uit Zwolle, we werden aan boord voorzien van koffie met gebak, We voeren vanuit Zwolle via de sluizen de Ijzel op om zo rechtstreeks naar Deventer te varen en konden op het bovendek genieten van het prachtige uitzicht over de overs van de Ijzel met de campings en van de verhalen van onze mede reizigers.

Na enkele apperatiefjes kregen we onderweg een goed gevulde koffietafel geserveerd, waarna we om ongeveer 14.00 uur arriveerden in de Ijselstad Deventer waar we ongeveer 1 1/2 uur de tijd hadden om deze stad te bewonderen.
Om 15.30 uur vertrokken we weer richting Zwolle , het was op deze terugreis wel erg warm voor het bovendeken ,tijdens de terugtocht werd er om ongeveer 17.00 uur een heerlijk 3 gangen menu geserveerd waarna we om ongeveer 19.00 uur weer vanuit Zwolle vertrokken richting Haren.
Om ongeveer 20.30 uur kwamen we voldaan maar wel moe weer op onze thuisbasis aan om weer richting huisadres te vertrekken.

Najaarsreis naar de Orchideënhoeve in Luttelgeest op 5 september 2018

We vertrokken om 09.00 uur vanuit ons opstappunt in Haren om via de hoofdweg via Drachten, Heerenveen en Joure naar Luttelgeest te rijden.            

Bij aankomst werden we ontvangen met koffie en gebak waarna we een kijkje in de verschillende tuinen konden nemen tot 12.30 uur.In het restaurant werden we getrakteerd op een lekkere broodmaaltijd met suiker en krentenbrood en de niet te vergeten kroket.
Hierna hadden we weer tot 15.30 uur de tijd om door de tuinen (lorituin (ze aten zo uit je hand of likten de gel uit je haar), orchideëntuin, vlindertuin of zwevende bloementuin te dwalen.                                                                                          

En er moesten toch ook nog inkopen van kleurrijke orchideën gedaan worden.  We zijn toen via een toeristische route , weerribben, Giethoorn, Drents-Friesche wold en Vledder (maatschappij van weldadigheid) naar Zuidlaren gereden voor een heerlijk drie gangen diner.

Kort verslag van onze Najaarsreis op 16 sept. 2017

We vertrokken s’morgens om 09.15 uur met de bus vanuit Haren naar Barger Compascum.
Het weer was s’morgens niet erg mooi maar s’middags werd het droger zodat we toch een redelijke dag hadden.
Nadat we een goede reis hadden gehad kregen we koffie met een veenbeskoek aangeboden wat goed in de smaak viel.
Na de koffie kon iedereen op eigen gelegenheid het veenpark gaan verkennen, ik ging met het treintje naar het veengraven waar we uitleg kregen over het turfsteken en verwerken.
Om 13.00 uur gingen we aan tafel voor een lekkere lunch in het restaurant van het park.

Om 15.30 uur vertrokken we weer richting Zuidlaren voor een heerlijk diner in restaurant Sprookjeshof via een touristische route die ons onder anderen door Schoonlo, Sleen, Grollo, Ballo,Gasteren, Anloo en Gieten naar Zuidlaren bracht terwijl onze reisleiders vertelden over de omgeving en zijn bijzonderheden.
Om ongeveer 19.30 uur kwamen we voldaan en met veel indrukken weer op onze thuisbasis aan om weer richting huisadres te vertrekken.

Kort verslag van onze bus/bootreis op 20 Mei 2017

We vertrokken morgens al vroeg om 08.30 uur met de bus vanuit Haren naar Elburg.

Het weer was redelijk maar er kon zo nu en dan een regenbui naar beneden komen.

Nadat we een goede reis hadden konden we in Elburg aan boord gaan van een luxe salonboot van rederij Randmeer van Harderwijk, we werden aan boord voorzien van koffie met gebak, We voeren vanuit Elburg via het ijselmeer naar kampen en konden genieten van het prachtige uitzicht over het ruime water van het Ijselmeer en van de verhalen van onze mede reizigers.

Na enkele apperatiefjes kregen we onderweg een goed gevulde koffietafel geserveerd, waarna we om ongeveer 13.30 uur arriveerden in de Ijselstad Kampen waar we ongeveer 2 uur de tijd hadden om deze hanzestad te bewonderen.

Om 15.30 uur vertrokken we weer richting Elburg en tijdens de terugtocht werd er een heerlijk 3 gangen menu geserveerd waarna we om ongeveer 19.00 uur weer vanuit Elburg vertrokken richting Haren.

Om ongeveer 20.30 uur kwamen we voldaan maar wel moe weer op onze thuisbasis aan om weer richting huisadres te vertrekken.

Kort verslag van de bus- bootreis op zaterdag 21 mei 2016

Dit jaar ging de bootreis vanuit Eernewoude naar Sneek en we waren met een hele grote groep n.l. 105 personen. Om 09.00 uur vertrokken de bussen naar Eernewoude waar we om ongeveer 09.45 uur aankwamen en we hier konden inschepen op een prachtig grote boot van rederij Princenhof. Aan boord werden we welkom geheten met koffie en gebak wat zeer goed in de smaak viel. We vertrokken spoedig richting Sneek en het was prachtig weer maar nog wel behoorlijk fris in de buitenlucht. Tussen de middag kregen we een koffietafel aangeboden en om ongeveer 14.00 uur arriveerden we in Sneek waar we een stads wandeling konden maken of een terrasje pakken en voor de dames een winkel bezoek konden afleggen. We vertrokken om ongeveer 15.30 uur weer uit Sneek opdat we om ongeveer 19.00 uur weer terug waren in Eernewoude. Op de terugreis werden we onderweg opgehouden om ons van een heerlijk 3 gangen menu te voorzien, dit op verzoek van de leden om aan boord warm eten te nuttigen zodat we onderweg niet apart weer naar een restaurant moeten.

Hein Holwerda bestuurslid.

Verslag van de bus- en bootreis op 30 mei 2015

Dit jaar ging de bootreis van Oldelamer naar Lemmer en na een tussenstop van Lemmer naar Sneek. Er zijn 104 mensen meegeweest incl. twee verpleegkundigen.

Om 8.45 uur vertrokken we met twee bussen vanaf onze vaste vertrekplaats in Haren naar Oldelamer in Zuid-Friesland. Daar lag onze boot van Rondvaartbedrijf van Dijk waar we verwelkomd werden met koffie, thee en gebak. We maakten een mooie tocht over o.a. het Tjeukemeer richting Lemmer. Na een drankje kregen we een lunch voorgeschoteld met kroket en om 13.00 uur kwamen we aan in Lemmer. Hier hadden we anderhalf uur de tijd om de bloemetjesmarkt te bezoeken of een wandeling te maken. Helaas was het fris weer met af en toe een regenbui. Om 14.30 uur vertrokken we met de boot richting Sneek. We passeerden het stadje Sloten, de kleinste stad van de elfstedentocht. Verschillende meren en vaarten trokken aan ons voorbij, o.a. het Brandermeer, het Slotermeer en het Heegermeer.

Om 17.30 uur werd op de boot een 3-gangendiner geserveerd. In Sneek stonden de bussen klaar om ons naar Haren te vervoeren. Het was een plezierige, maar ook vermoeiende dag.

 

Verslag van de najaarsreis op 19 september 2015

Vroeg in de ochtend kwam iedereen bij elkaar op de parkeerplaats van Hotel Postiljon te Haren waar de twee bussen van Paulusma klaarstonden. Om 8.30 uur vertrokken we naar Emsburen in Duitsland. Om 10.00 uur kwamen we daar aan bij het bedrijf Emsflower waar we opgewacht werden met koffie, thee en iets lekkers.

De grote groep werd gesplitst in twee groepen die met een gids werden rondgeleid. We zagen enorme kassen met tomaten, paprika, komkommers, enz. Daarna werden we rondgeleid door een kas met tropische planten en een vlindertuin waar we het proces van rups naar vlinder konden bekijken. Al met al zeer interessant.

Tot slot kwamen we voorbij enorme velden met kleine potplanten die opgekweekt worden om vervolgens in verschillende supermarkten te worden verkocht. In het restaurant kregen we vervolgens een lunch geserveerd.

Om 13.30 uur vertrokken we naar Hazelunne om de Likeurbranderij Berentzen Hof te bezoeken. De Likeurbranderij bleek in een monumentaal pand te zitten dat helaas niet rolstoeltoegankelijk was. Daardoor hebben enkele mensen minder kunnen zien van het gebouw. Dat was heel jammer.

De rondleiding ging langs de verschillende stappen van het proces van likeur maken. We kregen een proeverij met verschillende smaken van de likeur en werden losgelaten in de winkel van het bedrijf. Daar gingen nog vele flessen over de toonbank. Uiteindelijk zat iedereen om 16.15 uur moe maar voldaan weer in de bus. We reden naar de Sprookjeshof te Zuidlaren waar we een drie-gangen-diner kregen voorgeschoteld. Om 19.30 uur waren we terug in Haren. Op deze dag werden we vergezeld door twee verpleegkundigen van het Dialyse Centrum Groningen. Er zijn 75 mensen mee geweest.

Deze reis was erg vermoeiend. We zullen een volgende keer later vertrekken en één activiteit per reis bezoeken. Ook gaan we beter letten op rolstoeltoegankelijkheid.

Geertje Akkerman, secretaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *